Teamtraining op maat

, in

‘Een onvergetelijke training.’ – ‘In een plezierige omgeving met elkaar leren.’ Citaten van deelnemers

‘Een leven zonder zelfonderzoek is geen leven’. Socrates, wijsgeer.

Laat u verleiden tot zelfonderzoek, kom in beweging en beleef met ons een leerzame dag!

Wat kunt u verwachten

Een onvergetelijke training. Een training waarvan niemand op voorhand de uitkomsten kan voorspellen, maar waarvan de deelnemers later zeggen: ‘Weet je nog toen, die dag in januari met De Zwerm Groep!?’

Wij laten ons leiden door wat er gebeurt, door wat de deelnemers inbrengen en meebrengen. Dat neemt niet weg, dat we doelgericht en resultaat gericht werken om antwoorden te vinden op kernvragen, antwoorden op vragen van het team of van een individueel teamlid.

Wat u niet kunt verwachten is een training, waarbij men na de lunch in slaap valt of waarbij men alleen maar luistert. Het team is aan het werk en De Zwerm Groep begeleidt en activeert dit proces.

Voor wie bestemd

De Teamtraining op maat is voor:

 • Organisaties die van teams ‘meesterlijke’ prestaties verwachten;
 • Teams die vinden dat de samenwerking kan verbeteren;
 • Mensen die in teamverband succesvol willen worden of blijven.

Belangrijkste ingrediënten

 • Ruimte creëren:
  Ieder mens is succesvoller als hij zichzelf kent. Om jezelf beter te leren kennen is ruimte nodig. Ruimte waarin respect, begrip, initiatief, verantwoordelijkheid nemen, veiligheid bieden, doelgericht te werk gaan, evalueren en resultaten vieren mogelijk zijn. Wij creëren deze ruimte in onze teamtrainingen.
 • Activiteiten:
  Er worden diverse activiteiten uitgevoerd. Deze worden gekozen in samenspraak met het team. De activiteiten zijn gevarieerd. Mogelijke activiteiten zijn: bouwopdrachten (vlotten, katapult of brug); diverse sporten als kanoën, drakenboot varen en klimmen; creatieve opdrachten m.b.v. schilderen en kleien. Kortom, zeer veel mogelijkheden. Elke opdracht die het team uitvoert levert een bijdrage aan het te behalen doel en de te behalen resultaten.
 • Humor en plezier:
  Als mensen iets met plezier doen, ontstaat er een sfeer van openheid, zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar. Want je kunt jezelf zijn en dat bevordert je bewustwording.
 • Weg uit de dagelijkse routine:
  We halen mensen weg uit hun dagelijkse routine door een omgeving te creëren, die anders is. Hierdoor verandert hun perspectief. Bovendien biedt dat mensen de ruimte om zichzelf te zijn. Die beleving blijft hangen en zorgt voor verankering van het resultaat.
 • Leren door te doen:
  Mensen leren alleen als zij het noodzakelijk vinden om iets te leren. Bovendien leren veel mensen door te doen. Alles wat mensen op die manier te weten komen, passen ze vervolgens weer toe.

Werkwijze

Onze werkwijze om te komen tot een ‘Teamtraining op maat’ bestaat uit de volgende stappen:

 1. Intakegesprek met opdrachtgever;
 2. Vaststellen doel en resultaat, kernvragen;
 3. Uitvoering teamtraining;
 4. Evaluatierapport bespreken met opdrachtgever;
 5. Evaluatiegesprek na zes maanden;

Data

In overleg wordt een datum gepland.

Locatie

Wij trainen bij diverse locaties in Nederland.

Inschrijven/Meer weten

Neem contact op met De Zwerm Groep.

Artikel delen: