Veranderingen organiseren binnen de installatiebranche

, in

De medewerkers in de installatiebranche doen hun werkzaamheden in een sterk veranderende omgeving. Snelle technische ontwikkelingen en een markt die meer en meer richting het ontzorgen gaat. De steeds kleiner wordende marges en klanten die eerst alle vergelijkingssites bestuderen om daarna met u te onderhandelen zetten de organisatie onder druk.

Staat u hierbij écht aan het roer of wordt u geleefd door de dagelijkse gang van zaken? En haalt u wel het beste uit uw werknemers? Zijn veranderingen nodig? Zo ja, welke dan en hoe pakt u dat aan?

Veranderingen in organisaties worden vaak als vervelend ervaren. Dat is niet zo gek want organisatieveranderingen mislukken nogal eens. Het is goed om te weten wat u wel en ook vooral beter niet kunt doen om succesvol veranderingen voor elkaar te krijgen. Wij geven u een praktische kijk op veranderen.

Wat kunt u verwachten

Na afloop heeft u een helder zicht op de verandermogelijkheden van uw bedrijf en waar de oplossingen en succesfactoren liggen. U krijgt tips over uw rol in uw organisatie als verandermanager, over het enthousiasmeren van werknemers en over het wegnemen van belemmeringen in het veranderingsproces. U leert:

 • de beste aanpak om verandering te starten;
 • de kracht van uw medewerkers te gebruiken;
 • om te gaan met het gedrag van medewerkers;
 • om met weerstand en verzet om te gaan;
 • de belemmeringen te herkennen en te gebruiken;
 • begrip te doen ontstaan voor de veranderingen;
 • de verandering kort maar krachtig te laten zijn;
 • op de verantwoordelijkheid te sturen van de betrokkenen in het veranderproces.

Kortom: uw verandermogelijkheden vergroten in een middagsessie!

 De Workshop

Dit is een energieke workshop voor iedereen die voor belangrijke veranderingen in zijn organisatie staat. De workshop behandeld de belangrijkste principes en inzichten uit de praktijk, waarmee het succes van een verandering wordt bepaald. De Zwerm Groep heeft grote ervaring met organisaties en kennis van het gedrag van mensen en groepen in verandersituaties. Door aansprekende voorbeelden zijn veel ondernemers geïnspireerd om de noodzakelijke veranderingen zowel bij zichzelf als in hun bedrijf door te voeren. Wij maken gebruik van de meest recente inzichten op het gebied van gedrag en motivatie van mensen en de ervaring die wij in de loop van vele jaren in de praktijk hebben opgedaan.

Een Organisatieveranderings-workshop is een inspirerende bijeenkomst. Als begeleiders richten wij ons er op om:

  • de inzichten van alle deelnemers tot hun recht laten komen;
  • de sterktes van de huidige organisatie maar ook de zwaktes naar boven te krijgen;
  • de bij de deelnemers levende ideeën en mogelijkheden aan te boren, te prikkelen en de mogelijkheden in kaart te brengen;
  • met respect voor de huidige cultuur naar de nieuwe mogelijkheden te kijken;
  • aan te zetten tot de belangrijkste vervolgacties.

Praktische informatie

De workshop bestaat uit een halfdaagse sessie, gegeven door trainers met veel ervaring. De workshops starten om 13.00 uur en eindigen om 20.00 uur met een afsluitend drankje.

 Voor wie?

De workshop is bedoeld voor directeuren/eigenaren van bedrijven, managementteams, verandermanagers en iedereen die sturing wil geven aan veranderingen. U bent daarnaast bereid in de spiegel te kijken en open te staan voor vernieuwing.

Informatie/inschrijven

Wens u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de training? Neem contact op met De Zwerm Groep. De kosten voor deelname zijn € 495,- per deelnemer, excl. 21% btw. (2015)

Deze training is ook ingeschreven bij de OTIB en komt in aanmerking voor lopende vergoedingen. Meer informatie hierover vind u op de website van de OTIB en in de OTIB-Etalage. De cursus is te vinden via deze link.

 Relevante diensten

Relevante artikelen

Relevante folders

 • Volgen binnenkort

 

 

Artikel delen: