Kies je leider!

, in

Toe aan een nieuwe stap in je loopbaan?
Selecteer de leider* die bij jou past!

De zomervakantie is weer voorbij. Waar ik begin van de zomer nog moeite had om los te komen van het werk, stonden de afgelopen dagen voor mij in het teken van het opnieuw aangesloten raken bij alle activiteiten. Eén van deze activiteiten is het schrijven van deze blog. Ik wil hierin graag iets van mezelf laten zien, maar ook iets weergeven wat anderen prikkelt. Het doel: een gevoel creëren wat mensen van mij kunnen verwachten. In één van de eerdere nieuwsbrieven schreef ik over mijn eigen leiderschap. Over mijn weg en het aangaan van de verantwoordelijkheid naar mezelf voor wat betreft mijn loopbaan. Deze keer wil ik het hebben over wat jij kan doen om richting te geven aan jouw ambities.

Onderwerpen als carrièremogelijkheden, baanzekerheid of het gebrek hieraan en toekomstperspectief lijken het gesprek van de dag. Of het nu komt door het roerige economische tijdsbeeld waarin we leven of door de levensfase waarin ik en mensen om mij heen zich bevinden, ik weet het niet. Ik merk wel dat veel mensen rondlopen met vragen over hun loopbaan. Dit varieert van: ‘Ik word ontslagen, hoe moet ik nu verder?’ tot bijvoorbeeld ‘Ook al heb ik een baan en een goed inkomen, ik ben nog steeds niet gelukkig. Wat nu?’ Daarnaast lijkt het dat steeds meer mensen last hebben van burn-outklachten. Hierdoor gaan ze serieus nadenken over hun werk en hoe ze de toekomst van hun loopbaan willen vormgeven.

Een goed begin

Hoe weet je nu wanneer je de juiste keuze maakt? Of de vacature waarop je solliciteert ook daadwerkelijk bij je past? Voor sommige mensen lijkt dit proces vanzelf te gaan, andere hebben het nodig om bewust het gesprek met zichzelf aan te gaan. Zij stellen zichzelf de vragen: Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Nu hoor ik je denken: ‘Ja, dat is makkelijk, dat kan iedereen’. Maar is dat ook zo? Om succesvol tot de volgende stap in je carrière te komen, geldt voor veel van ons een oud gezegde:

‘Een goed begin is het halve werk!’ Eerst ga je stap voor stap vragen beantwoorden wat jij nodig hebt om tot je doel te komen. Zorg dat je in je kracht komt te staan. Dat je weet wat je potentieel is en waarvan je energie krijgt. Hierdoor kun je proactief handelen en vol overtuiging vertellen waarom je doet wat je doet, waarin jij gelooft en waarvoor jij staat. In deze fase zorg je ook dat je een goed beeld krijgt van wat jij nodig hebt van jouw leider om tot je potentieel te kunnen komen. In welke behoeften dient hij of zij te voorzien? Wat heb jij nodig en hoe ziet dit er dan uit? Wat moet jouw leider nu juist wel doen en wat vooral niet? Als je dit goed in beeld hebt (het halve werk), kun je daarna succesvol gaan solliciteren en netwerken.

De leider

Mag je eenmaal op gesprek komen bij een bedrijf of zit je in een netwerkgesprek? Dan reist de volgende vraag. Hoe weet je nu of dit bedrijf/project bij jou past? En hoe kom je daar achter? Door bijvoorbeeld antwoord krijgen op de vraag waarom het bedrijf doet wat ze doet. Door te toetsen of dit overeenkomt met jouw visie en waarom jij doet wat jij doet. Maar let op! Wees zorgvuldig in je selectie. Zorg dat je weet met wie jij wilt spreken binnen de organisatie. Want wellicht nog veel belangrijker dan de visie van de organisatie (zeker naarmate het bedrijf groter is), is de visie van jouw toekomstige leider (leidinggevende). Waarom doet hij wat hij doet en hoe doet hij dit dan? Komt zijn of haar beeld overeen met dat van jou? Kan hij of zij jou bieden wat jij nodig hebt om tot je potentieel te kunnen groeien? Als dit het geval is, dan heb je grote kans dat de commitment voor succes wederzijds is. Op dat moment kun je toewerken naar de allesbeslissende laatste fase, het arbeidsvoorwaardengesprek. Als je in het begin je huiswerk goed hebt gedaan, is dit slechts het figuurlijke laatste puntje op de i.

Contact opnemen

Waarom ik doe wat ik doe? Omdat ik anderen wil motiveren en inspireren het beste uit zichzelf te halen. Omdat ik geweldige energie krijg als ik zie hoe mensen in gesprek met mij in contact komen met zichzelf en in hun kracht komen te staan. Hoe ze zicht krijgen op hun potentieel, dat handen en voeten geven. Heb jij een helpende hand nodig om op de benodigde vragen een antwoord te krijgen? Zoek jij een heldere spiegel om zicht te krijgen op de vraag waarom je doet wat je doet? Of heb je een stok achter de deur nodig om de stappen zorgvuldig te doorlopen? Neem dan contact met mij op en ga het gesprek aan.

*Leider: iemand die je inspireert, stimuleert en waar nodig sturing en/of richting geeft vanuit het vertrouwen dat je kan groeien tot je potentieel.

Meer informatie?

Neem contact op met De Zwerm Groep.

Artikel delen: