Verbinding verbeteren? Zie je angst onder ogen

, in

Ik zat laatst onderweg in de trein naar een cursus en sloeg het krantje open dat op stations wordt uitgegeven. Vooral de columns vind ik leuk. Zo ook de column van Luuk Koelman van die dag: ‘De kinderen van Geert’. Het artikel gaat over dat wij Nederlanders bang zijn om te leven. Een zwaar thema dat hij op een humoristische manier licht maakt, maar wel met een diepere ondertoon. Het liet me niet meer los.

Zijn column herinnerde mij aan het effect van angst op verbinding. Denk er maar eens over na. Je bent in een leuk gesprek en voelt je verbonden met die ander. Nu komen er gedachten in je op, angsten, die maken dat je bang wordt. Bang dat de ander het niet interessant vindt wat je te vertellen hebt, je raar vindt, een wijsneus of iets anders. Op dat moment veroorzaken die gedachten dat de verbinding met de ander verbroken wordt. De energie loopt uit het gesprek weg. Voor je het weet, maak je beleefd een einde aan de conversatie. Wat is nu de oorzaak dat de verbinding verbroken raakte? Was het wat die ander van je vond? Of waren het je eigen gedachten? Wat de ander vond, zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Maar wat je eigen gedachten waren, daar kun je wel zicht op krijgen.

Stel dat …

Binnen organisaties gebeurt dit niet anders. Stel, je hebt een goed idee. Dat idee kan ontstaan wanneer je in verbinding bent met jezelf en de organisatie. Wat er daarna met je idee gebeurt, hangt van een hoop zaken af. Maar dit is zoals het zou kunnen gaan. Je bent in verbinding, je  benadert collega’s die ook belang bij jouw goede idee kunnen hebben. Deelt je idee, werkt het (samen) uit en neemt het mee naar de besluitvormers. Schermafbeelding 2015-11-24 om 17.02.02Voor je het weet, is jouw idee onderdeel geworden van de organisatie. Andersom kan het ook. Je hebt hetzelfde idee, maar nu denk je ‘Heb ik het wel goed uitgewerkt. Dadelijk denken ze dat …?’ Stel, je zet je hier overheen en gaat toch voorzichtig op zoek naar een belanghebbende collega. Je vertelt je verhaal, maar in je gedachten is er die angst. Je collega zegt: ‘Goed idee, maar heb je hier of daar aan gedacht’. Ging je in het eerste voorbeeld vol enthousiasme aan de slag om dat idee verder uit te werken. Nu lijk je alleen de negatieve boodschap nog te horen, je bent iets vergeten, het is niet goed genoeg. Je saboteurs krijgen de ruimte. En zolang jij ze niet stopt, pompen ze je vol met negatief kritische boodschappen. En nu …? Nu is de kans groot dat je je idee een stille dood laat sterven. De energie is eruit, het vertrouwen is weg. Weet dat je dit proces op ieder moment kunt doorbreken. Dat je toch de moed weer bijeen kunt rapen om de volgende stap te zetten. Ga je het doen? Of zijn er allerlei belemmeringen/angsten die je weerhouden om het idee binnen de organisatie tot uitvoer te brengen?

Is het hebben van angst zo slecht dan? Is het antwoord dat we angst weg moeten stoppen? Nee, natuurlijk niet, angst is een nuttige en essentiële basisemotie. Het maakt dat we behoedzaam zijn en onszelf beschermen tegen gevaren. Aan de andere kant is angst ook een emotie die belemmerend kan werken. Het maakt dat we niet datgene doen dat we echt willen. Het weerhoudt ons ervan ons talent te volgen of het juiste te doen voor onszelf en onze omgeving. Angst heeft de vervelende eigenschap te willen groeien als we het niet de juiste aandacht geven.

Train jezelf

Je kunt jezelf trainen in het herkennen van je angst. Ik maak een soort bodyscan. Hierbij kan ik het gevoel oproepen. Ik maak verbinding met angst en mijn lichaam, ik voel letterlijk alles in me samentrekken. Ik maak me kleiner, ik sluit me af voor de buitenwereld. Mijn spierspanning neemt toe, mijn ademhaling wordt hoger. Mijn hoofd (mijn denkkracht) neemt af, maar ik ben super alert voor prikkels van buiten. Ik hoor alles. Alles gaat in paraatheid om ‘gevaar’ te ontvluchten. Dit klinkt heel groot, maar in mindere mate gebeurt dit constant. Iedere keer als we iets spannend vinden, houden we even in.

Het opheffen van blokkades

Schermafbeelding 2015-11-24 om 17.02.26Overkomt jou dit ook wel eens? Je weet wat je wilt, maar hebt moeite in beweging te komen om het idee uit te voeren. Wat maakt dat je het toch niet doet? Dat je het uitstelt? En hoe kun je nu, zonder jezelf geweld aan te doen, toch die blokkades overwinnen?

Maak er verbinding mee.
Mijn collega Peter Roemeling heeft het in zijn blog over een pijl. Die pijl staat symbool voor de beweging. Je brengt een verbinding tot stand. Een verbinding tussen jezelf en datgene wat je wilt. Verbinding is beweging is stromen; daar gaat je energie naartoe. Als je nu in je bewustzijn meegaat met die energie, kun je waarnemen waar de energie stopt. Met welke belemmeringen heb jij te maken? Waardoor lukt het je niet om je idee ten uitvoer te brengen? Peter schrijft: de verbinding begint altijd bij jezelf. Ga met jezelf het gesprek aan. Luister naar de verschillende boodschappen die jij jezelf te vertellen hebt. Boodschappen van je saboteurs en van je wijze zelf. Zijn ze reëel of zijn er belemmerende overtuigingen waar je last van hebt. Zorg dat je de verschillende stemmen leert herkennen. Kijk ook naar de sensaties in je lichaam. We hebben onszelf namelijk een heleboel te vertellen. Luister zonder waardeoordeel en in verwondering naar de antwoorden.

Coaching

Ik krijg vaak de vraag: ‘Wat houdt coaching nu precies in?’ Ik vind het soms moeilijk om hier woorden aan te geven en dit is precies de reden waarom. Als coach help ik de ander om het gesprek met zichzelf aan te gaan en waardevrij te luisteren. En omdat ik nooit van tevoren weet wat in iemands hoofd omgaat, weet ik ook nooit van tevoren waarover we het gaan hebben. Door in het gesprek te spiegelen en vragen te stellen, help ik de ander om de blokkades in beeld te krijgen. Je inzicht te verschaffen over de boodschappen die jij jezelf te vertellen hebt. Ik zorg dat je verbinding maakt met die dingen die voor jou wezenlijk zijn. Of dit nu te maken heeft met jou als persoon, je relatie tot je werk, de organisatie of privéaangelegenheden. Vanuit verbinding krijg je antwoord op wat er werkelijk nodig is.

Wil je weten hoe dat voor jou werkt, maak verbinding voor een gratis kennismakingsgesprek via veronique.van.dillen@dezwermgroep.nl 

Meer informatie?

Neem contact op met De Zwerm Groep.

 

Artikel delen: