Voel jij je verbonden? Doe de test!

, in

 

verbonden v3 rez

 

Wij zijn als eilanden in de zee: aan de oppervlakte gescheiden maar in de diepte verbonden.’

-William James, Amerikaanse filosoof 1842-1910-

Drie dingen voor plezier

In welke vorm van organisatie je ook werkt en wat je ook doet, of je politicus bent of machinebankwerker, als je echt betrokken bent bij je werk, is de kans groot dat je daar ook succesvol in bent. Soms kan je het helemaal alleen af. Maar als je samenwerking nodig hebt en plezier uit die samenwerking wilt halen, is je eigen houding naar de mensen waarmee je samenwerkt daarop van grote invloed. Voor mij komt dit neer op drie dingen: ben je in staat de kwaliteiten van anderen te herkennen, kan je die kwaliteiten tot hun recht laten komen in de samenwerking én kan je de mening van anderen aanvullend of positief kritisch laten zijn op jouw eigen mening. Als dat je lukt, ligt er een mooie beloning in het verschiet.

Jouw beloning

Verschillende inzichten, kwaliteiten en meningen maken het totaal sterker. Als je afwijkende meningen kunt zien als interessante nieuwe invalshoek, ontstaat als vanzelf al meer begrip. Er zijn altijd essentiële verschillen van mening, ervaringen en inzichten die onder de oppervlakte liggen, wellicht onbewuste inzichten, die nooit uitgesproken worden. Die boven water verhlen vertellen enh1krijgen en bespreekbaar maken in de zakelijke context van wat bereikt moet worden, hoort daarbij. Daar begint ook voor veel mensen erkenning van hun ideeën die misschien goed bruikbaar zijn, maar als ze onbesproken blijven en niet erkend worden juist de voortgang belemmeren.

Door dialoog, door vertellen en door goed luisteren wordt begrip voor elkaar groter, komen de kwaliteiten naar voren en …. neemt het gevoel van verbondenheid toe.

Dit is je beloning! Verbonden zijn met elkaar en met de gezamenlijke doelstellingen is niet alleen iets wat enorm helpt om het werk voor elkaar te krijgen, maar ook om meer plezier in je werk te hebben.

Brein

Communicatie mogelijk maken, daar draait het wat mij betreft om. Het neuronennetwerk in ons brein zie ik hierbij als voorbeeld: de neuronen zijn met elkaar verbonden via hun uitlopers. De puntjes van die uitlopers groeien, vinden elkaar en er ontstaat contact. Bij een gezonde omgeving voor de neuronen groeit die verbinding. Hij wordt ook beter bij intensiever gebruik. Vallen die verbindingen uiteen, dan is dat zo niet best voor de werking van onze hersenen. Mensen zijn natuurlijk geen neuronen, maar volgens mij geldt dit principe voor de verbinding tussen mensen ook.

Aansluiten maar

Bij mensen gaat het om verhalen, gedachtes, beelden en emoties die overgebracht worden. Ik zie dat het sterkst als mensen met elkaar een gezamenlijke beleving delen. Verbinding creëert dialoog en dat is echt een voorwaarde om begrip en het gevoel samen ergens voor te gaan te laten ontstaan. In een team of organisatie waar de verbondenheid minder gevoeld wordt, ontstaat al direct verbetering als de belangrijkste losse eindjes op elkaar aangesloten worden. Positief aansluiten vind ik daarbij een goed hulpmiddel. Dat betekent: herkennen vanuit welke situatie iemand redeneert, bijvoorbeeld vanuit een behoefte, vanuit gevoel, denken of doen, en daarop te anticiperen. De gezonde omgeving is er als jij je eigen verhaal kan vertellen, er een veilige situatie ervaren wordt en er voldoende vertrouwen is. Dan is communicatie gemakkelijker. Ik moet eerlijk zijn, dat lukt niet altijd. Ook hier gelden voorwaarden voor succes die niet altijd in te vullen zijn.

Wanneer ben ik aangesloten?

Mijn aansluiting op de mensenwereld om mij heen wordt voor een groot deel bepaald door het uitwisselen van informatie, met woorden en non-verbaal gedrag, met beelden en verhalen. Feiten en emoties gaan daarbij samen op. Ervaar ik positieve gevoelens, veiligheid en vertrouwen, dan levert mij dat energie en voel ik me verbonden.

Dan ben ik aangesloten en kan ik met plezier samenwerken!

Test

Zie jij al verbindingsmogelijkheden? Hieronder een oefening om verbindingen te herkennen. Ze zijn werkgerelateerd. Vul het lijstje en test jezelf. Je komt erachter wat jij onder verbinden verstaat en welke verbindingen voor jou nuttig zijn.

Verbinding: Door: Met hulp van: Prioriteit:
met je organisatie, je collega’s, je team  
met je omgeving (klanten, leveranciers)  
met je doelen  
met jezelf  
van je prestaties met je gedrag  
van leidinggevende met medewerkers  
van sollicitant met wervende partij  
…..                                                     [vul zelf in]  
…..                                                     [vul zelf in]  

Download link test formulier

Meer informatie?

Neem dan contact op met De Zwerm Groep. Wij kunnen je daar uitstekend bij begeleiden.

Artikel delen: