Verlangen naar vernieuwing, weg met die weerstand in 4 stappen

, in

timeforchangeSommige mensen hebben geen moeite met verandering. Ik heb dat wel. Als ik iets goeds heb, dan wil ik dit graag zo houden. Ik wil zaken wel verbeteren, maar iets loslaten om ruimte te maken voor iets nieuws is lastig. Daar is zelfs een spreekwoord voor: ‘Geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt.’ Zolang ik echter nog oude schoenen heb, voel ik de noodzaak minder om nieuwe te kopen. Dus, voor al die mensen zoals ik die af en toe wel last hebben van weerstand tegen verandering en toch verlangen naar vernieuwing volgt hier een stappenplan:

Stap één: schoon schip maken!

Wil je vernieuwing? Gooi het oude weg, dan moet je wel voor het nieuwe gaan! Dit klinkt cliché en makkelijk, maar het is belangrijker dat je vermoedt. Het gaat ook over beperkende overtuigingen en onvoldoende kiezen voor wat je echt wilt. Als je wilt veranderen, kost dit energie. Nieuwe gewoonten moeten wennen en inslijten, daarvoor moet je ruimte maken en echt kiezen. Anders lukt het niet.

Stap twee: een goed begin is het halve werk.

Als je weerstand voelt, respecteer deze dan. Weet dat het er is en ga vervolgens aan de slag met wat je wilt bereiken of creëren. Maak het beeld van het nieuwe, waar je naar verlangt, duidelijk en concreet. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de SMART-methode gebruiken. Beschrijf heel Specifiek wat je wilt bereiken. Maak het Meetbaar. Is het aanvaardbaar en/of Acceptabel? Wat is het Resultaat en in welke Tijd ga je dit uitvoeren? Als je ergens energie in stopt, zal je merken dat je weerstand om bij het oude te blijven af zal nemen. Het beeld wordt steeds helderder.
Wanneer je merkt dat je moeite hebt om in beweging te komen, om nieuwe plannen ten uitvoer te brengen, ga dan de dialoog met jezelf aan. Volg je innerlijke lift. Je ordent hierbij je denken, voelen en willen. Dit maakt dat het plaatje heel wordt. Dan kun je in beweging komen en ‘het gaan doen’.

denkenvoelendoenVragen die daarbij horen zijn:

  • Denken: Welke gedachten heb je? Denk het plan uit, vertel het verhaal en maak het SMART.
  • Voelen:   Word je bewust van hoe het voelt. Kun je je al voorstellen hoe het voelt als je je doel bereikt hebt? Zijn er nog weerstanden waar aandacht voor moet zijn? Luister wat deze je te vertellen hebben.
  • Willen: De vraag die hoort bij het willen is, wat ligt hieraan ten grondslag? Wat is mijn drijfveer om dit te willen? Wil ik dit echt of denk ik dat ik het wil?

Mensen vinden het soms moeilijk om dit gesprek met zichzelf te voeren. In mijn coachgesprekken ga ik heel bewust naar deze stappen toe. Je bent nog steeds in gesprek met je zelf, alleen heb je nu een ander die voor jou de vragen stelt, doorvraagt, waarneemt wat er met je gebeurt en dit spiegelt.

Stap drie: verantwoordelijkheid nemen

Als je wilt dat een verandering blijvend is, zorg dan dat iedereen die je mee wilt hebben in de verandering ‘aan boord’ is. Zolang ik me niet verantwoordelijk voel voor de verandering en het verlangen naar de vernieuwing niet voel, zal ik niet genegen zijn hierin energie te steken en dus te veranderen. Als ik voel dat het mijn verantwoordelijkheid is, zal mijn betrokkenheid in het proces groeien. Ik zal sturing willen geven aan het proces en mee willen werken aan het resultaat.

Stap vier: gewoon doen!

Dit behoeft geen verdere uitleg.

Denk je nu, dit is wel heel kort door de bocht, dat klopt. In grote lijnen zijn dit de vier stappen waarom het gaat. In de praktijk zijn er echter vaak nog stappen te nemen en lopen de fasen nog al eens door elkaar heen.

Uitgangspunt van mijn coaching is altijd: ‘uiteindelijk doe je het helemaal zelf, maar je hoeft het niet altijd alleen te doen.’ Als coach kan ik je helpen om dit proces succesvol te doorlopen.

Meer informatie?

Wil je graag een indruk krijgen hoe een gesprek met mij verloopt? Neem dan contact op met mij
voor een kennismaking

Relevante artikelen:

Verbinding verbeteren zie je angst onder ogen

Kies je leider

Artikel delen: