Aan de rand van de afgrond!

, in

Over the edge …

Joe Simpson breekt, kort nadat hij de top heeft bereikt van de Siula Grande (6356 meter), tijdens de afdaling zijn rechterbeen. In een sneeuwstorm schiet hij tot overmaat van ramp over een uitstekende rand. Hulpeloos bungelend hangt hij boven de rotsen aan een touw dat hem met zijn partner Simon Yates verbindt.

meesterlijkeYates heeft niet voldoende kracht om Simpson op te trekken en ziet geen andere mogelijkheid dan het touw door te snijden … Vanaf hier zet hij een meesterlijke prestatie neer. Door het touw door te snijden verwacht zijn vriend dat hij valt en overlijdt, echter hij weet zich te redden en zijn wilskracht om te zetten in werkelijke daden. Een duidelijke situatie die eindigt in een redding van Joe Simpson; hij weet zichzelf te redden!!! Hij wist wat hij wilde, terug naar zijn familie, hij gaf niet op. Hij maakte de juiste keuzes op het juiste moment en gaf niet op!

Ken jij het gevoel aan een touwtje te bungelen?

In mijn coachtrajecten kom ik situaties tegen die vergelijkbaar zijn. Mensen die er doorheen zitten en uiteindelijk over de rand gaan. De burn-out is een feit. Niet prettig om mee te maken en de strijd om weer jezelf te worden en er weer te zijn voor vrienden en familie begint. Ook de touwtjes met het werk worden dan even doorgesneden en de betrokkene staat er alleen voor. Een enorme uitdaging die veel vraagt van de fysieke en mentale mens.

Onderzoeken

Het begint dan met goed kijken naar jezelf … Eerlijk zijn. Als jij denkt tegen een burn-out aan te zitten, onderzoek dit dan direct. Klopt wat jij voelt met de werkelijkheid die jij beleeft? Steun van familie en vrienden is zeer belangrijk en het vinden van de eigen WIL om weer terug te komen is prioriteit. Jij zal het zelf moeten doen. Net als Joe Simpson.Meesterlijke

Nu is wachten tot jij over de rand gaat een optie en tegelijk in mijn ogen een slecht idee. Ervaar jij langdurig spanning op het werk of privé en geeft dit een gevoel van ‘de weg kwijt raken’, ‘ik blokkeer’ en/of ‘verwarring alom’? Onderneem dan actie.

Ik kan helpen om dit inzicht te verhelderen en de status te bepalen waar jij zit. Ik kan je helpen een keuze te maken wat te doen. Het is nog niet te laat, maak een keus!

Hoe sta jij ervoor?

Hoe sta jij ervoor? Eerlijk zijn! Over de rand gaan klinkt stoer en als jij na een jaar weer up-running bent een hele prestatie, maar dit is tegelijk de langste en zwaarste weg naar herstel. Uiteindelijk kan ook jij een boek schrijven over jouw meesterlijke prestatie, echter wat wordt jouw titel?

‘Over de rand of …’

Sta jij nog voor de rand en wil jij meer weten over jouw eigen situatie ga het gesprek dan aan en neem contact op met Koos van Raalte.

Relevante diensten

Relevante folders

Artikel delen: