F*CK ROI

, in

Agile werken. Het is niet de toekomst, het is nu, en dé manier van werken. Het draait om wendbaarheid, meedenken, samenwerken, efficiency, motivatie en kostenbeheersing. Met een duurzame insteek: Agile werken is gericht op het inperken van risico’s, legt de focus op leren en wil meer grip bieden op onzekerheden.

Return on people

Als ik dit lees, denk ik aan een Zonnatura-reclame. Picture perfect: gemotiveerde werknemers en leidinggevenden, betrokkenheid, samen risico’s indammen en geen stress van onzekerheden. Ik zie een gezonde onderneming met een stralende CEO. In werkelijkheid worden de belangrijkste assets in een bedrijf, de werknemers, gezien als kosten. Studie aan de Harvard University heeft aangetoond dat bedrijven die veel investeren in de persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers, dit ook terugzien in hun ROI. Bedrijven die duurzaam werken en een langetermijnvisie hebben, investeren in hun grootste kostenpost: de mens. Dit heet ROP (Return on People).

Houding & gedrag vs resultaat en proces

Mijn ervaring is dat mensen niet zo Agile zijn als ze zelf denken of willen. Sterker nog, 50 procent van de mensen heeft weerstand tegen verandering; ze ervaren onbewust of bewust spanning. Dat is een mooie uitdaging voor bijvoorbeeld de Scrum Master. Energizers en leuke opdrachten om werknemers Agile te krijgen. Lenig om in het Agile proces deel te nemen. Kortom: flink investeren in het proces. De 50 procent die geen spanning ervaart bij verandering, ervaart dat wel bij het organiseren of vastleggen. Dus als iets vaststaat of verandert, is er spanning. Wat nu? De oplossing wordt vaak gezocht in het proces. Terwijl houding en gedrag juist belangrijk zijn.

In balans

img_4420Als aikidosensei ligt mijn expertise niet bij de bedrijfsvoering. Dit maakt mij niet minder Agile. Inmiddels hebben al veel bedrijven kennisgemaakt met aikido als werkvorm. Vaak als onderdeel van leiderschapstrainingen of verandertrajecten. Mijn ervaring is dat mensen die Agile werken, zich deze werkwijze cognitief hebben eigengemaakt. Het daadwerkelijk Agile zijn en vanuit je eigen kern kunnen acteren, is een ander verhaal. Hiervoor gebruik je een heel ander deel van je brein dan het verstandelijke gedeelte. En er is een verbinding tussen lichaam en geest. Vanuit de oosterse filosofie behoort deze balans er te zijn.

Tendoryu Aikido

Agile zijn is in de krijgskunst al honderden jaren een must. Zonder agility kon de samurai niet overleven. Niet op het slagveld en niet daarbuiten. De flexibiliteit om tussen deze twee werelden te schakelen, is ook een kunst. Ook hier is balans noodzakelijk. Dus Agile werken is een pre, maar Agile zijn is een must. Mijn advies: blijf Agile werken en zie wat het jou oplevert, maar wees geen trendvolger. Ga de diepte in en onderzoek wat jij nodig hebt om Agile te zijn.

Dōmo arigatōgozaimashita! (hartelijk dankt)

Erwin van der Beek

roos

Artikel delen: