Volg ons in 2018 en krijg volop tips en kennis over mentale veerkracht

, in

Foto afkomstig van reddit.com

Heb je last van een hoge werkdruk? Ervaar je in het dagelijks leven te weinig rust? Wil je relaxter in het leven staan en zin hebben om je verder te ontwikkelen of gewoon dingen te ondernemen? Bij De Zwerm Groep begeleiden we veelvuldig mensen en organisaties bij vergroting van hun mentale weerbaarheid. Het resultaat: mensen die weer zin hebben in hun werk, lekker in hun vel zitten en vooral ook goed op hun plaats zijn. Komend jaar delen we onze kennis over dit onderwerp op basis van al onze ervaringen. Want in onze optiek verdient iedereen een enorme mentale veerkracht; daar pluk je je leven lang de vruchten van.

Volg ons daarom op social media en schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Wat gaan we doen?

In samenwerking met coach en programmamanager Paul Weyling van Guidare gaan we diverse cases en thema’s belichten én uitdiepen. Dat doen we in artikelen op onze site, periodieke nieuwsbrieven en whitepapers.

Welke thema’s komen aan bod?

We gaan informatieve artikelen schrijven over thema’s die directe samenhang kennen met ‘mentale veerkracht’. Denk aan onderwerpen als het nut en de valkuilen van schaamte, de balans privé/werk, inzicht in de verschillende copingstijlen, het belang van hechte teams, de werking van de hersenen in geval van stress, mogelijkheden tot stressverlaging, het gevaar van comfortzones, de effecten van succes en teleurstelling en bijvoorbeeld de invloed van reactief en proactief gedrag.

Over welke cases gaan we schrijven?

Cases zijn altijd waardevol om te delen, omdat we daarin een concrete praktijksituatie belichten inclusief probleemstelling en aanpak. Een drietal voorbeelden:

  1. Diverse Veiligheidsregio’s leiden mensen op om de mentale veerkracht te vergroten. Wat betekent mentale veerkracht voor jou? Welke factoren beïnvloeden jouw mentale veerkracht? Wat heb jij nodig om mentale veerkrachtig te blijven? Allemaal vragen waar aandacht aan wordt besteed.
  2. We begeleiden jonge professionals vanwege werkdruk, omdat ze niet lekker in hun vel zitten, met burn-out verschijnselen kampen of loopbaanvragen hebben. Deze ambitieuze mensen willen graag excelleren door hun talenten te benutten. Ze beperken zich echter in hun eigen vrijheid en geluk, doordat ze geen idee hebben hoe ze zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Met onbalans tot gevolg. Wat kun je doen om de balans te herstellen? Een case die aanzet tot nadenken.
  3. Talentvolle langebaanschaatsers van de KNSB maken denkstijlen-, drijfveren- en gedragsstijlenprofielen. Deze bespreken wij met de rijder, de RTC-coach (Regionaal Talenten Centra) en de bondscoach, zodat rijder en coaches weten wat de aandachtspunten zijn in de mentale ontwikkeling. Welke vaardigheden hebben rijders te verbeteren om kans te maken op een olympische medaille? En wat kunnen we leren van deze rijders?

Waarover wil jij graag lezen?

Heb je suggesties voor een thema? Laat het ons weten, dan kunnen we daar aandacht aan besteden. Of heb je vragen over mentale veerkracht? Wij helpen je graag. Je kunt ons bereiken via <e-mail> en <telefoon>.

Over De Zwerm Groep

Volg ons op:

Wil u meer informatie over De Zwerm Groep? Of wilt u op de hoogte worden gehouden over activiteiten van De Zwerm Groep middels onze nieuwsbrief?

  

Wil u dat wij contact met u opnemen? Laat dan u gegevens achter.

Artikel delen: