Artikelen | Peter Roemeling

Shackleton’s Way: Don’t Panic! – Organize Your Talents

Shackleton’s Way: Don’t Panic! – Organize Your Talents

, in

Wat is van belang, wat zijn de uitdagende thema’s voor huidige organisaties, in een steeds sneller veranderende wereld en markt waar aanpassing en innovatie essentieel zijn om te overleven? Wat is van belang in de toekomst om de mens als leidend principe te hanteren en centraal te stellen en om teams meesterlijk te laten samenwerken?

lees verder
Wat bezielt een politicus?

Wat bezielt een politicus?

, in

Het is verkiezingstijd en onze politieke kopstukken domineren het nieuws. Een aantal zaken vielen mij op de afgelopen tijd. Zo luidt een kop op de NOS site ‘SP: Rutte spreekt de waarheid niet’ en roept Scheepbouwer, in zijn column in het FD, de lijsttrekkers op om te zeggen wat hen ‘bezielt’ In de veronderstelling dat we ons dan meer kunnen verbinden en inleven in het waarom van een politicus. Wat bezielt een politicus? Wat drijft hen?

lees verder
Denkstijlen van Hartman

Denkstijlen van Hartman

, in

Denken, oordelen en waarderen

Als wij op de aarde rondkruipen, en later lopen, doen wij als kind ervaringen op en gaan wij de wereld om ons heen, en ons zelf, op een bepaalde manier waarderen. Deze waarderingen maken dat we als kind voorkeuren hebben en keuzes maken in wat we leuk vinden en wat niet. De een wil alleen maar buitenspelen, de ander speelt liever binnen met poppen of maakt theater en een derde is niet bij de lego weg te slaan. Door deze keuzes ontwikkelen we vaardigheden of talenten.

lees verder
Onderwijs en werken levensbedreigend?

Onderwijs en werken levensbedreigend?

, in

Het huidige onderwijs in Nederland is levensbedreigend voor onze jeugd.

Dit is een stelling genomen in een persbericht van Stichting STIR (Stad van Morgen). Het komt er in het kort op neer dat het huidige onderwijs is ingericht om kinderen voor te bereiden op een arbeidsleven ten behoeve van een economie. En dat terwijl een leven meer is dan werken en economie. De sociale, emotionele en spirituele ontwikkelingen van het kind krijgen nauwelijks tot geen aandacht. Gevolg: na verloop van tijd heeft dat dramatische consequenties door psychosociale en lichamelijke gezondheidsklachten (ADHD, onderlinge agressie, gebrek aan concentratie, vermoeidheid, long- en hartaandoeningen, e.d.) die het hele leven van de mens beïnvloeden .

lees verder
Artikel delen:

| Peter Roemeling

Dr. de Visserplein 12, 2584 SB Den Haag

peter.roemeling@dezwermgroep.nl

+31(0)6 539 395 56

icon_linkedin_32 icon_twitter_32 icon_skype_32 icon_facebook_32 icon_pinterest_32

Over Peter

Hallo, Mijn naam is Peter Roemeling en ‘Excelleren in vrijheid‘ is mijn motto. Het is een universeel recept voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Een recept om je vleugels te geven, boven jezelf uit te stijgen en waarde toe te voegen aan jouw leven én dat van anderen. Om goed te zijn voor jezelf én zo de wereld een stukje mooier te maken.

Om ‘Excelleren in vrijheid’ mogelijk te maken, ‘vlieg’ ik tijdelijk mee en ondersteun mensen en teams als:

 1. Coach / teamcoach
 2. Interim / adviseur
 3. Auteur / spreker

Vrijheid verkrijg je door:

 • weten wie je bent,
 • weten wat je wilt,
 • en het dan ook daadwerkelijk doen,
 • in balans met de mensen/wereld om je heen.

Als je daarin slaagt kan je excelleren en meesterlijke prestaties leveren. Vrijheid en vrij zijn of vrije ruimte ervaren, draait om: zelfkennis, bewust zijn en bewust worden van je Zelf en je omgeving, zoals het team, de organisatie waarin je werkzaam bent, jouw partners en klanten.

Ik ben expert in het toepassen van:

 • DISC gedragsstijlen van Marston;
 • Drijfveren van Spranger;
 • Denkstijlen van Hartman en afgeleide talenten.
  Daarvoor ben ik TriMetrix gecertificeerd door TSI Benelux.

Om de procesbegeleiding en teamcoaching online te ondersteunen en te structureren voor de coachee gebruik ik Coachi.

Verder word ik gekenmerkt door ‘out of the box’, systematisch, projectmatig, resultaat- en doelgericht te werken.

Sinds 1996 werk ik aan Learning & Organisational Development. Sinds 2003 ben ik oprichter en partner van De Zwerm Groep. Met Agile heb ik ervaring middels de methodes: action learning, sociocratische besluitvorming.

Mijn Zwermpartners en netwerk ondersteunen mij qua: deskundigheid, professionaliteit, continuïteit, creativiteit en resultaatgerichtheid.

Mensen zijn van nature nieuwsgierig en willen zich ontwikkelen: één van mijn uitgangspunten.

Artikel over Peter

Dit kind geeft alles voor vrijheid

Peter 1975