Aikido: hoofd en lichaam verbinden

, in

aikido-1

Ten tijde van crisis is iedereen altijd op zijn hoede, iedereen loopt op de toppen van zijn kunnen. De vraag is waarom dan pas? Had je niet beter kunnen voorkomen dat je in een crisissituatie terechtkomt. Het antwoord is ja, dat had je beter kunnen voorkomen. De bittere waarheid is dat het helaas niet altijd lukt. Nu zit je er middenin, en nu? ‘Lees hier onder wat Tendoryu Aikido voor u kan betekenen.

Nu is de tijd aangebroken om de noodzakelijke veranderingen door te voeren. Noodzakelijke veranderingen gaan altijd gepaard met weerstand op alle niveaus. Niet gek, er heerst een sfeer van wantrouwen, onzekerheid, ieder voor zich, noem het maar op. Waarom? Alles waarop we vertrouwen valt weg, we hebben geen controle meer. Wat is het gevolg van deze veranderingen? Toenemende stress binnen het bedrijf.erwin2

Hoge kosten door verzuim

Welke functie u nu ook bekleedt binnen het bedrijf, u kunt een keer te maken krijgen met een vorm van stress. Bij uzelf, uw partner, een collega of personeelslid. Stressbeleving is heel subjectief en persoonlijk, maar de kostenposten zijn hoog. Zie onderstaande toelichting:

erwin3

Iedereen, zelfs de maatschappij heeft baat bij een gezonde werkomgeving. Maar wat kost het eigenlijk concreet binnen uw bedrijf? Het antwoord: een zieke werknemer kost gemiddeld per dag € 257 (afhankelijk per sector).

Tips voor een goed werkklimaat

Wij willen u onze expertise aanbieden bij veranderingen en vernieuwingen. Wij geloven in een gezond werkklimaat waarbij ieders kwaliteit en talent tot zijn recht komt. Wij richten ons op de mens binnen het bedrijf. Ons credo; alleen ga je sneller, samen kom je verder! Wij hebben de overtuiging dat wanneer het team of persoon optimaal presteert de doelen beter worden behaald.

Tips wat u zelf kunt doen;

erwin4

Wat kunnen wij voor u betekenen; MATE (Engels voor partner)

erwin1

Steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de eenheid van lichaam en geest. Hieruit blijkt dat een probleem dat letterlijk tussen de oren zit fysiek wordt opgelost. Denk hierbij aan iemand die zijn arm niet meer kan gebruiken door Post Traumatic Stress Syndrome, waarbij hij wordt geholpen door hem in een virtuele wereld wel een armfunctie te geven en de hersenen het signaal krijgen dat deze functioneert wat resulteert in een herstel. Net als mensen met fantoompijnen die geholpen worden door zogenoemde spiegeltherapie. Kortom: de mens staat met lichaam en geest in verbinding met elkaar.

Hoofd en lichaam verbinden

De aanpak met ACUTE laat u middels Tendoryu Aikido oefeningen de assessment ervaren. De combinatie van het cognitieve van een assessment en het beleven ervan op een fysieke wijze maakt het een krachtig instrument om in te zetten. (ook als self assessment)

erwin5

Mijn ervaring is dat mensen die de Tendoryu Aikido oefeningen doen, beter in staat zijn om te leren omgaan met:

  • onzekerheden (deze lokken machteloosheid, apathie, angst en depressiviteit uit);
  • verlies van autonomie
  • controleverlies

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar onze diensten? Neem contact met mij op voor meer informatie.

http://www.erasmusmc.nl/Reva/Research/hand/spiegeltherapie

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/nationale-ziekte-helft-nederlanders-heeft-last-van-stressklachten

http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/stress-op-het-werk-vooral-leraren-hebben-het-zwaar

 

roos

Artikel delen: