Over Blog

Welkom op de BLOG van De Zwerm Groep.

Een zwerm vogels heeft de oprichters van De Zwerm Groep in 2000 geïnspireerd. De inspiratie zit hem in de wijze van samenwerken en waartoe deze in staat is. Voor een deel verklaard en voor een deel een mysterie.  Zo is het ook met de samenwerking tussen mensen.

Zwermologie is de leer van De Zwerm Groep om samenwerkingsverbanden meesterlijk te laten verlopen.

Ambitie

Reeds lange tijd lopen wij met de gedachte een boek te schrijven. Een boek waarin wij, in eerste instantie, onze visie op de mens willen verwoorden. Een visie die de bindende factor is tussen de Zwermpartners.

In de loop der jaren hebben wij theorieën en modellen omarmd en, mogelijk zelf, ontwikkeld die onze visie verklaren en ondersteunen. Wij lichten deze toe in korte artikelen.

En dagelijks maken wij situaties mee in onze coachings-, trainings- en adviespraktijk. Deze ervaringen zijn de moeite waard om te vertellen zodat onze visie en theorie begrijpelijk wordt.

Boek 2.0

Een ambitie kan een frustratie worden als het te ambitieus is. Het schrijven van een boek is pas klaar als het boek af is, en dat kan lang duren hoorden wij van collega schrijvers.

Daarbij komt dat wij een boek willen schrijven dat helemaal bij deze tijd past. En een boek zoals wij dat kennen is natuurlijk niet meer van deze tijd. Het is gemaakt om te lezen en in een kast te zetten, waar het vaak jaren blijft staan. Maar in die jaren veranderen inzichten, ontwikkelen theorieën zich en komen er nieuwe verhalen bij.

Vandaar dat wij hebben gekozen om ons boek als een BLOG op te zetten. Met alle mogelijkheden van web 2.0. En, dus met interactie van geïnteresseerden tijdens het ontstaan van ons boek. Zij kunnen reageren op en meedenken over artikelen die wij schrijven. Artikelen die als geheel ons verhaal vertellen.

Wij kijken uit naar een meesterlijke samenwerking met onze lezers tijdens het schrijven van ons verhaal.De Grote trek de vogels

Artikel delen: